About me

Rini Verbon hobby kweker

Test English

Rini Verbon

De Engelse Grasparkiet mijn hobby

Als NGC-DBS lid heb ik het kweeknummer V93. Al mijn vogels zijn dan ook te herkennen aan de ring met dit nummer. Ik kweek de beste en natuurlijk mooiste Engelse Grasparkieten van Nederland.

Hier is het allemaal begonnen…
Gezonde en mooie vogels.

Het geheim?

Mijn geheim. Aandacht, goede voeding, schoon drinkwater en heel, heel erg veel energie en tijd.

Voeding

Dagelijks verse, uitgebalanceerde, zelf samengestelde voeding.

Water

Schoon drinkwater is een basis voorwaarde voor gezonde, vitale vogels. Af en toe voeg ik aan het water een druppel of wat citroensap of appelazijn toe.

Aandacht

Als je vogels hebt moet je er ook voor zorgen. Ik kom dan ook drie keer per dag bij mijn vogels om te zien of alles goed gaat. Zo niet dan kan ik direct maatregelen treffen.

Verzorging

Naast voeding en drinken is het soms nodig om wat extra vitaminen en mineralen aan te bieden. Dit zorgt voor vitale en gezonde vogels. Verder worden de hokken dagelijks op hygiene geinspecteerd.

Laatste nieuws

Nieuw bloed in mijn bestand ingebracht.
Om de kwaliteit van mijn vogels te verbeteren is er nieuw bloed in de lijn ingebracht. Er zijn vogels uit Zwitserland bij Daniel Lutolf gehaald.

Contact

Beschrijf in dit veld wat uw vraag of wens is. Binnen 24 uur ontvangt u een bericht.

This is the WPForms preview page. All your form previews will be handled on this page.

The page is set to private, so it is not publicly accessible. Please do not delete this page ūüôā .

Contactformulier
Beschrijf in dit veld wat uw vraag of wens is. Binnen 24 uur ontvangt u een bericht.
 
Q4 – 2018

Informatie pagina gezondheid grasparkieten.

Handig links naar pagina’s met informatie over grasparkieten

Bekende grasparkieten kwekers:

Ard Veldt http://www.engelsegrasparkietenkweker.nl  

Grasparkieten verenigingen en of clubs

Nederlandse Grasparkieten Club http://www.ngc-dbs.nl Gelderse Grasparkieten Club (rayon van de Nederlandse Grasparkieten Club) http://www.geldersegrasparkietenclub.nl

Overige informatie over onder andere de grasparkiet

Vogelproblemen een uitgebreide informatieve website met alles wat maar te maken heeft met het kweken en de gezondheid van vogelsoorten. http://www.vogelproblemen.nl  

Grasparkieten te koop

Het gehele jaar door verkoop ik 100% Engelse Grasparkieten. U heeft daarbij de ruime keuze uit het bestand welke ik u namens een collega hobby kweker mag aanbieden en vogels uit mijn eigen bestand. Hoewel ik uit eigen bestand op dit moment niet veel te koop heb. Maar ik kan u verzekeren dat u kunt slagen uit het bestand van mijn collega hobby kweker Ard Veldt. Zijn vogels kan ik u van harte aanbevelen. Wanneer u ge√Įnteresseerd bent in de aanschaf van √©√©n of meerder grasparkieten schroom dan niet om contact op te nemen. U bent van harte welkom om een bezoek aan mijn hok te brengen en om mijn vogels te bezichtigen voordat u overgaat tot aanschaf. Voor een eerste indruk van vogels die te koop zijn verwijs ik u naar de onderstaande foto’s.
 

Grasparkieten voeding

Over grasparkieten voeding is al veel gezegd en geschreven. Toch wil ik hier nog wat algemene informatie geven over de voeding van grasparkieten. Gezonde grasparkieten dat is het allerbelangrijkste. Gezonde grasparkieten zijn actief, kwetteren er op los en zijn druk met hun soortgenoten. Of je de grasparkiet nou als kamervogel houdt of als hobby kweker. Het welzijn van jouw grasparkiet is gebaad bij goede voeding. Zelf geef ik mijn grasparkieten meer dan alleen de standaard in de handel verkrijgbare grasparkietenzaden en snoepgoed achtige zaken. Op basis van een bij een top kweker verkregen recept voer ik mijn eigen vogels dagelijks een geheel eigen samengesteld recept. En uit eigen ervaring kan ik nu vertellen dat het nogal een verschil heeft gemaakt. Door de samenstelling aan te passen lukt het ineens een stuk beter om de grasparkieten te laten broeden, krijgen ze grotere en gezonde nesten en zitten ze beter in hun verenkleed. Ook merk ik aan de drukte die ze maken dat ze het goed hebben en dat allemaal door een goed samengesteld en gezond aanbod van voeding. Dit is het recept voor 40 grasparkieten: Gepelde haver 37,33 gram Water 100 ml. Laat de haver 24 uur weken Voeg aan de geweekte haver de volgende zaken toe Een mix van oesterschelp, maagkiezel en mineralen Daily essential 3, 2,67 gram Proboost Supermax, 2,40 gram Calcivet, 4,67 gram Graszaad, 16 gram Nutribird A21, 8 gram Couscous, 40 gram Laat bovenstaande mix 15 tot 20 minuten staan en voeg dan tot slot nog toe: 1 hard gekookt en fijn geprakt gekookt ei Trosgierst afgeritst, 33,33 gram En tot slot nog 187 gram eivoer van een goede kwaliteit.

Niet verkeerd maar ook niet geheel compleet.

Grasparkiet bijzonder exemplaar

Zeer bijzondere grasparkiet. Deze Sumatraanse Grasparkiet, Schauwellensittich of budgerigar trof ik onlangs aan. Dit exemplaar is niet te koop. Maar het is al leuk om hem zo te zien. Hij doet het goed.    
 

Grasparkieten kweker Rini Verbon

Hallo mijn naam is Rini Verbon en ik woon met mijn gezin in Veenendaal. Tegen de Utrechtste Heuvelrug aan, zo in de natuur. Ik heb een tweetal hobby’s de ene is het houden en kweken van Engelse Grasparkieten en de andere is het maken van websites voor familie en vrienden. De website waar je nu naar kijkt heb ik bijvoorbeeld helemaal zelf gemaakt. Maar ook de website van de Gelderse Grasparkieten Club, waar ik lid van ben heb ik gemaakt. Een ander mooi voorbeeld van een website welke ik gemaakt heb is de website van top kweker Ard Veldt. Ard is een bekende grasparkieten kweker. Zijn vogels die mede de basis van mijn bestand vormen hebben in de afgelopen jaren vele prijzen gewonnen. De vogels van Ard Veldt komen onder andere voort uit de vogels van de over de hele wereld bekende kweker¬†Jo Mannes. Met het houden en kweken van Engelse Grasparkieten ben ik nog niet zolang geleden begonnen. Het begon met een paar vogels voor in de buitenvoli√®re maar al gauw vond ik het zo leuk dat ik mezelf meer grasparkieten aanschafte en overstapte van de vrije buitenvoliere naar een vlucht en een zestal broedkooien in de garage.

Grasparkietjes uit het ei

Een goede week geleden zijn bij mij voor het eerst jonge grasparkieten uit het ei gekropen. Echte grasparkietjes dus. ¬†Als een kind zo blij voel ik me daarbij. Want het heeft best wel even geduurd voordat er √ľberhaupt eieren waren en als ze er al waren bleken ze later toch onbevrucht. Maar mijn geduld wordt nu eindelijk beloond. Van harte hoop ik dat het mooie, gezonde grasparkietjes worden die mede aan de basis van mijn eigen stam zullen staan.

Welkom op mijn website over grasparkieten

Wat leuk. Je bekijkt mijn website over de grasparkiet. De Engelse Grasparkiet wel te verstaan. De grasparkiet is er namelijk in twee soorten. De grotere Engelse Grasparkiet en de standaard of veelkleuren grasparkiet, die kleiner is. In het Engels heet onze grasparkiet trouwens budgerigars en in het Duits Schauwellensittich. Het verschil is duidelijk zichtbaar als je ze naast elkaar zet. ¬†Kijk maar eens naar onderstaande foto. Daar zie je een grote, zwaarder bevederde Engelse Grasparkiet, naast zijn kleinere broertje. De Engelse Grasparkiet is een mutant van de gewone grasparkiet. Hij is groter, meer bevederd en heeft in het algemeen een wat rustiger karakter. Ik wens je heel veel plezier bij het doornemen van mijn website over grasparkieten. Mocht je vragen hebben en of ge√Įnteresseerd zijn in de aanschaf van √©√©n of meerdere vogels schroom dan niet om contact op te nemen. Ik help je graag verder.

Grasparkieten

De Engelse grasparkiet wordt veelal hobbymatig gehouden maar ook in de woonkamer komt hij vanwege zijn wat rustigere karakter steeds vaker voor.      
Alles wat je moet weten over grasparkieten.